zprávy

Nedávno Evropská kosmická agentura a Ariane Group (Paříž), hlavní dodavatel a konstrukční agentura nosné rakety Ariane 6, podepsaly smlouvu o vývoji nové technologie, aby prozkoumala použití kompozitních materiálů z uhlíkových vláken k dosažení nízké hmotnosti horního stupně rakety. Nosná raketa Liana 6.

Tento cíl je součástí plánu PHOEBUS (Highly Optimized Black Superior Prototype).Skupina Ariane uvádí, že plán výrazně sníží výrobní náklady na vyšší úroveň a zvýší vyspělost lehké technologie.

航天-1

Podle skupiny Ariane je neustálé vylepšování nosné rakety Ariane 6, včetně použití kompozitní technologie, klíčem k dalšímu zvyšování její konkurenceschopnosti.MT Aerospace (Augsburg, Německo) společně navrhne a otestuje prototyp pokročilé technologie nízkoteplotních kompozitních zásobníků PHOEBUS s Ariane Group.Tato spolupráce začala v květnu 2019 a počáteční kontrakt na návrh fáze A/B1 bude pokračovat v rámci smlouvy Evropské kosmické agentury.
Pierre Godart, generální ředitel Ariane Group, řekl: „Jednou z hlavních výzev, kterým v současnosti čelíme, je zajistit kompaktnost a robustnost kompozitního materiálu, aby se vyrovnal s extrémně nízkou teplotou a vysoce propustným kapalným vodíkem.“Tato nová smlouva Prokazuje důvěru Evropské kosmické agentury a Německé kosmické agentury, našeho týmu a našeho partnera MT Aerospace, s nimiž jsme dlouho spolupracovali, zejména na kovových součástech Ariane 6. Budeme i nadále spolupracovat udržet Německo a Evropu v čele kryogenních kompozitních technologií pro skladování kapalného vodíku a kyslíku.“
Aby prokázala vyspělost všech potřebných technologií, Ariane Group uvedla, že přispěje svým know-how v oblasti startovacích technologií a systémové integrace, zatímco MT Aerospace bude zodpovědná za materiály používané v kompozitních skladovacích nádržích a konstrukcích za podmínek nízké teploty. .A technologie.
航天-2
Technologie vyvinutá na základě smlouvy bude od roku 2023 integrována do špičkového demonstrátoru, aby se prokázalo, že systém je kompatibilní se směsí kapalného kyslíku a vodíku ve velkém měřítku.Ariane Group uvedla, že jejím konečným cílem s PHOEBUS je připravit cestu pro další 6-úrovňový vývoj Ariane a zavést technologii kryogenních kompozitních skladovacích nádrží pro letecký sektor.


Čas odeslání: 10. června 2021